Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Haberleri: KKKA Tedavisi Gören Hastaların Durumu Güncellendi

Bu yılın nisan ve mayıs aylarında, KKKA tedavisi için Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine 16 hasta başvurdu.

Tedavisi tamamlanan 8 hasta hastaneden taburcu edilirken, ne yazık ki 2 hastamız hayatını kaybetti.

Halen hastanede KKKA hastalığı tanısı konulan 6 hasta tedavilerine devam ediyor.

Özellikle dikkat çeken bir vaka ise Koyulhisar ilçesinde bulunan Yalnıztepe köyünde yaşanan olay. Hayvancılıkla uğraşan 48 yaşındaki M.K, yaklaşık bir hafta önce büyükbaş hayvanın üzerine yapışan keneyi çıplak elle kopardı ve elinde yara oluştu. Sonrasında rahatsızlanan M.K, Koyulhisar İlçe Hastanesine götürüldü ve KKKA tanısı konularak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bir diğer üzücü olay ise Kalebaşı köyünde yaşandı. 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü, 3 gün önce kene ısırması sonucu Reşadiye Devlet Hastanesine götürüldü ve daha sonra Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Ne yazık ki, küçük Metehan Tütüncü, önceki gün hayatını kaybetti.

Related Posts

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı.