Şarkıcı Edis’in annesi kanseri yendi, mücadelesini kitaba dönüştürdü

Izmir’de Kanseri Yenen Sevil Görgülü, Mücadelesini Kitaplaştırdı

Izmir’de yaşayan ve bir otelde genel müdür olarak görev yapan Sevil Görgülü’nün annesi, 2007 yılında 4’üncü evre metastatik kolon kanseri teşhisi konuldu. Yıllar süren zorlu mücadele sonucunda 2023 yılında hastalığı yenen Görgülü, artık sağlığına kavuşmuş durumda. Hastalıkla geçirdiği zorlu süreç hakkında düşüncelerini kendi blogunda yazmaya başlayan Görgülü, daha sonra bu yazıları kitaplaştırmaya karar verdi ve “Pes Etmek Yok” adlı kitabını yayımladı.

Kendi yaşadığı acı ve zorlu deneyimlerini kitabında okuyucularıyla paylaşan Görgülü, kitabın gelirini KİTVAK’a bağışlama kararı aldı. Kanserle mücadelesini anlatan kitapla ilgili olarak şunları söyledi: “Bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim ve yapılan tetkikler sonucunda kolon metastatik kanser teşhisi konuldu. Hastalığın farklı dönemlerinde 4 kez nüks yaşadım, toplamda 58 kür kemoterapi tedavisi gördüm. Ancak asla pes etmedim.”

Görgülü, hastalık sürecinde kurduğu kanser blogu aracılığıyla sosyal medyada geniş kitlelere ulaştığını ve olumlu geri dönüşler aldığını belirtti. Kitabını yayınevine gönderdikten sonra oğlu Edis’in düzenlenmiş hali okuyarak çok beğendiğini ve kanserle mücadele edenlere cesaret vermek istediğini söyledi. Görgülü, yaşadığı süreçten edindiği tecrübelerle kansere karşı mücadelenin asla bitmemesi ve umudun kaybolmaması gerektiğini vurgulayarak, herkesi hayata bağlı kalmaya ve güçlü olmaya teşvik etti.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı.