Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN YENİ DÜZENLEME

Bakanlık, yeni yönetmelikle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yapısında önemli değişikliklerin yaşandığını duyurdu. Yapılan düzenleme ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin görev ve sorumlulukları ile hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar net bir şekilde belirlendi.

Artık milli eğitim müdürlüklerinde ‘bilgi işlem ve eğitim teknolojileri’ birimi ‘yenilik ve eğitim teknolojileri şubesi’, ‘öğretmen yetiştirme ve geliştirme’ birimi ‘mesleki gelişim şubesi’, ‘insan kaynakları yönetimi’ birimi ise ‘personel şubesi’ olarak adlandırılacak. Ayrıca, ‘denklik ve belge doğrulama’ ile ‘bütçe ve tahakkuk’ şubeleri de oluşturulmuş durumda.

MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONLARI YENİ GÖREVLERE HAZIR

İl milli eğitim müdürlüklerinde yer alan hukuk, bilgi işlem, sivil savunma ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri artık il milli eğitim müdürüne bağlı birimler tarafından yürütülecek. İlçe milli eğitim müdürlüklerindeki bilgi işlem ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ise ilçe milli eğitim müdürüne bağlı bürolar tarafından gerçekleştirilecek. Yönetmelikle birlikte, eğitim öğretim hizmetlerinde geliştirme, eğitim kurumlarına yönelik görevler, öğrencilere yönelik görevler ile izleme, değerlendirme ve raporlama gibi görevler de net bir şekilde düzenlendi.

Yeni yönetmelik ile il ve ilçe personelinin görev ve sorumlulukları detaylı olarak belirlenirken, milli eğitim komisyonlarının görevleri de yeniden tanımlandı. Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’ ise artık yürürlükten kaldırılmış durumda.

Related Posts

Kütahya’da deprem, öğrenciler eve gönderildi

4.6 büyüklüğündeki depremle sallanan Kütahya’da, Simav ve çevresindeki köylerde bulunan okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

ÖSYM: Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, planlandığı gibi 27 Nisan Pazar günü yapılacak

ÖSYM, İstanbul’da gerçekleşen 6.2’lik deprem nedeniyle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın (2025-HMGS/1) gününde bir değişiklik olmadığını açıkladı.

‘KKTC üniversiteleri uluslararası görünürlüğü hedeflemeli’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘Genişletilmiş Üniversiteler Toplantısı’na katıldı. Özvar, “Uluslararası görünürlük Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 208 üniversitenin önceliği ve KKTC üniversitelerinin de temel misyonu ile hedefi bu olmalı” dedi.

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …

Haydi Tenise Projesi ile Çocuklar Tenisle Buluşuyor

Çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde 11 deprem ilinde eş zamanlı …

İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler arasında ilk sırada garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir