İş Kazalarının Artışı İş Güvenliği Uzmanlarını Yeniden Gündeme Getirdi

İş Kazaları Artışı, İş Güvenliği Uzmanlarını Gündeme Taşıdı

“İş Güvenliği Şirketleri Yeterli Denetimleri Yapıyor Mu?” Sorusu Soruluyor

İSTANBUL – Türkiye, ekonomisinin hızla büyümesiyle birlikte iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Ülkemizde her gün resmi olarak 172 iş kazası meydana gelirken, bu kazaların sonucunda ortalama 4 işçi hayatını kaybederken, 6 işçi de sürekli iş göremez hale geliyor. Uzmanlara göre, bu artışın en önemli sebeplerinden biri “denetimsizlik”. İş kazalarının artmasıyla birlikte, iş güvenliği denetimlerini yapmakla sorumlu olan iş güvenliği şirketleri ve uzmanları tekrar gündeme geldi.

Türkiye’nin Avrupa’da iş kazalarında birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığı araştırmalara göre ortaya çıkıyor. Uzmanlara göre her gün resmi olarak 172 iş kazası yaşanırken, bu kazaların temel nedenleri arasında ihmal, taşeronlaşma ve kar hırsı bulunuyor. İş kazalarının en büyük nedenlerinden biri ise ‘denetimsizlik’. Türkiye, rekabete dayalı sürdürülebilir bir büyüme için piyasa ekonomisinin hukuksal zeminini sağlamak üzere çeşitli mekanizmalar oluşturmuştur. Bu mekanizmalar arasında, işyeri güvenliği, iş güvenliği ve işçi güvenliği konularında yetkilendirilen, denetleme görevini üstlenen şirketler ile iş güvenliği uzmanları yer almaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, güvenlik önlemleri alınmayan işçilere dair haberler sıkça medyaya yansımaktadır. Bu durum, iş kazalarını ve işçi ölümlerini artırırken, iş güvenliği uzmanlarının görevlerini yeterince yerine getirip getirmediği konusu da tekrar gündeme gelmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.