‘Deri ve doku transferleri yaşam kalitesini artırıyor’

Doku Transferlerinin İyileşme Sürecini Hızlandırıyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Burak Özkan, doku naklinin yanıklar, travmalar ve cerrahi sonrası oluşan açıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu belirtti. Doku transferlerinin sadece yara iyileşmesine katkı sağlamakla kalmayıp hastaların yaşam kalitesini de artırdığını vurgulayan Dr. Özkan, ince deri nakilleri ile pansuman süreçlerinin uzayabileceğini ancak mikrocerrahi ile doku transferlerinin adaptasyon süresinin genellikle bir hafta ile on gün arasında değiştiğini söyledi.

Deri Nakilleri Mikrocerrahi Yöntemlerle de Yapılabilir

Deri ve doku bütünlüğünün bozulduğu durumlarda doku transferlerinin uygulandığını açıklayan Doç. Dr. Özkan, yaraların kapatılması için doku transferlerinin yanıklar, travmalar ya da kanser cerrahisi sonrası oluşan açıklıklar gibi durumlarda tercih edildiğini belirtti. Deri nakillerinin mikrocerrahi yöntemlerle de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dr. Özkan, bu yöntemin daha kompleks durumlarda tercih edildiğini ve başarı oranının yüksek olduğunu dile getirdi.

‘İzler İçin Gerekli Kremler Öneriyoruz’

Her ameliyatın ardından izlerin kalabileceğini belirten Dr. Özkan, hastaların iyileşme süreçlerine ve izlerin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini söyledi. Özellikle görünür bölgelerdeki izler için hastalara gerekli kremler ve güneş koruma tedbirleri önerildiğini belirten Dr. Özkan, deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda tamamen izsiz bir iyileşmenin mümkün olmadığını ancak her hastanın durumuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulandığını aktardı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.