Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ulaştırma ve altyapıya yaklaşık 300 milyar dolarlık yatırım

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu: Ulaşımın Ticaret İçindeki Önemi

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’nda gerçekleştirilen “Zorlu Bir Küresel Ticaret Ortamı İçin Ulaşım Koridorları Tasarlamak” adlı panelde konuşan isim, ticaretin temelinde ulaştırma ve lojistiğin olduğunu vurguladı. Ticaretin var olabilmesi için ulaşımın kritik bir rol oynadığına değinen konuşmacı, lojistik olmadan üretim ve ticaretin gerçekleşemeyeceğine dikkat çekti.

Ulaştırmanın, hayati bir konu olduğunu belirten konuşmacı, özellikle zamanla ve maliyetle ilgili yaşanan durumları örneklerle destekleyerek ulaştırmanın önemini ortaya koydu. Kovid-19 pandemisinin sağlık krizinden hızla ekonomik krize dönüşmesi ile lojistiğin stratejik öneminin daha da belirgin hale geldiğine işaret etti.

Konuşmasında, küresel düzeyde üretim, ticaret ve lojistiğin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan konuşmacı, dünya ekonomisinin hızla büyüdüğünü ve bu büyüme sürecinde ulaştırmanın kilit bir faktör olduğunu ifade etti. Lojistik sektörünün önemine değinen konuşmacı, dünya ekonomisindeki yükselişe paralel olarak lojistik sektörünün de büyük bir ivme kazandığını belirtti.

Doğal koridorların önemine de değinen konuşmacı, dünya ticaretindeki kilit noktaların başında yer alan su yollarını örneklerle aktararak lojistik açısından doğal koridorların rolünü anlattı. Kendi coğrafyamızda bulunan önemli koridorların ticaret için ne denli kritik rol oynadığını vurguladı.

Ticaret Bakanı, koridorlardaki herhangi bir sorunun dünya ekonomisinde büyük bir etki yaratabileceğini ve bu nedenle ulaştırma ve lojistiğin ekonomideki stratejik konumunu vurguladı. Uluslararası anlaşmaların ve küresel düzenlemelerin önemine temas eden konuşmacı, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle ticaretin kesişme noktasında bulunduğunu ve bu nedenle ulaştırma alanına verilen önemin büyük olduğunu aktardı.

Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin ulaştırma ve lojistik alanındaki büyük yatırımlarını ve elde edilen başarıları örneklerle destekleyen konuşmacı, milli gelirdeki artışın ulaştırma yatırımlarının etkileriyle doğru orantılı olduğunu belirtti. Hükümet olarak ulaştırmanın ve lojistiğin önemine büyük bir vurgu yaptı ve ticaretin geleceğine yönelik kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Alman ekonomisi buharlaşıyor: Kuruyan Ren Nehri nakliyeyi vurdu

Avrupa’nın batısında son günlerde yaşanan sıcaklıklar nedeniyle kuraklık baş gösterdi. Alman ekonomisi için önemli olan Ren Nehri, düşük su seviyesi nedeniyle nakliye işlemlerini zorlaştırdı. Kargo gemileri yükleme kapasitelerine sınır konurken, nakliye şirketleri de düşük kapasite kullanımını telafi etmek için normal navlun ücretlerine ek ücretler talep ediyor.

İstanbul Havalimanı ile Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı arasında anlaşma

İstanbul Havalimanı, ABD’nin en yoğun bağlantı merkezine sahip Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı ile kardeş havalimanı oldu.

İngiltere-ABD ticaret anlaşması yürürlüğe girdi

İngiltere ile ABD arasında imzalanan anlaşma kapsamında, İngiliz otomotiv ve havacılık sektörlerine uygulanan ABD ihracat vergilerinin önemli ölçüde azaltıldığı bildirildi.

Sigortada yeni dönem yarın başlıyor: Prosedür de muhattap da değişiyor

Kasko ve trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 25 Nisan’da yayımlanan genelge ile sigorta sektöründe büyük bir değişiklik devreye alınmış olacak. 1 Temmuz …

Dış borç stoku açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin brüt dış borç stokunun 31 Mart itibarıyla 527,5 milyar dolar, net dış borç stokunun da 264,1 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Emeklinin ve kamu işçisinin kaderi bugün belli olacak!

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı, Kabine Toplantısı’na çevrildi. Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. 16 milyon emeklinin ve 600 bin kamu işçisinin merakla beklediği zam oranının bugün belli olması bekleniyor …