Sakarya Valisi, Bireysel Silahlanma Talebinde Yüzde 90 Düşüş Sağlandığını Açıkladı

Sakarya Valisi Rahmi Doğan: Bireysel Silahlanma Talebinde %90 Azalma Sağlandı

Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya’daki bireysel silahlanma isteği hakkında konuştuğu ‘Aylık Asayiş Bilgilendirme’ toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Vali Doğan, Hatay Valiliği döneminde yaşadığı deneyimleri paylaşarak, Sakarya’da talep edilen silah ruhsatlarındaki artışı engellemek amacıyla yapılan çalışmalardan bahsetti.

Vali Doğan, Serdivan ilçesinde gerçekleşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı çatışmaya vurgu yaparak, Vali Doğan, şehirdeki güvenlik tedbirlerine rağmen istenmeyen olayların yaşanabileceğini belirtti. Vali, şehirdeki bireysel silahlanma isteğini karşılamak amacıyla kurulan dernekle ilgili de açıklamalarda bulundu. “Kaçak silah, ruhsatsız silah olsun, şehrimizde bu yönde bir heves, istek ve arzu var. İnsanlar silah taşımak istiyor. Herkesin fıtratı, sinir uçları bir değil. Bu nedenle herkes aynı tavrı gösteremeyebiliyor. Bu talebi azaltmak adına ‘Kamu Hizmetlerini Destekleme’ adı altında dernek kuruldu. Dernek aracılığıyla silah ruhsatı talebi azaldı. Silahlar çok ucuz, yerli silah almak 3-5 bin liraya kadar ulaşıyor. Bu talebi azaltmak amacıyla bağış miktarını yüksek tuttuk ve başarılı olduk. Derneğimize şu ana kadar silah ruhsatı almak istiyorum diye bağış yapan olmadı. Bu sayede talebin yüzde 90’ı azaldı” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Uzmanından “lenfödem” uyarısı: Erken evrede tanınması önemli

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umut olabilir mi?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.